Hildur Grauslund Nielsen

Hildur Grauslund Nielsen (Foto: Les Kaner) Hildurs særinteresse er sproget og hjernen, og hun har derfor en helt unik evne til at formidle verden set gennem en autists øjne.

Hildur Grauslund Nielsen (f. 1973) har med JEG ER AUTIST skrevet en rørende, poetisk, til tider trist, men også underholdende fortælling om at leve sit liv på kanten af samfundet. 

Mellem 1 og 2 procent af verdens befolkning har autisme, og 30 procent af alle mennesker har et eller flere autistiske træk. At forstå autistens verden er for mange mennesker det samme som at forstå sig selv bedre – eller den anderledes kollega, elev eller ens eget barn. 

Hildur Graulund Nielsen blev først i en sen alder diagnosticeret med Aspergers syndrom og har derfor levet store dele af sit liv uden den selvforståelse og den forståelse fra omverdenen, som en diagnose ville have hjulpet med. En svær barndom, en konfliktfyldt skolegang og et afbrudt studie i teatervidenskab er blot noget af det, Hildur Grauslund Nielsen har været igennem. I dag er hun leder af et supermarked.

 
Bestseller
Jeg er autist
Jeg er autistHildur Grauslund Nielsen