Christina Østerby, direktør i Gyldendals Bogklubber

Christina Østerby

Når jeg holder fri fra arbejde, elsker jeg at arbejde. Jeg får nemlig læst op på bogklubbernes mange gode bøger, når jeg holder fri. Først læser jeg dem, som I, vores kloge medlemmer, allerede har taget til jer. Det er på grund af jeres begejstrede tilbagemeldinger, at jeg i min hytte dybt i de svenske skove sluger Mari Jungstedt den ene dag og Jo Nesbø den næste. Det er på grund af jer, at jeg tør sidde foran pejsen om aftenen og læse Håkan Nesser og snyder mig væk fra morgenens brændehugning for at blive færdig med den nyeste fra Camilla Läckberg.


På mit natbord derhjemme ligger de bøger, som bogklubbernes dygtige redaktører vælger som de kommende måneders månedsbøger. Jeg har holdt mig vågen for at få vendt de næste sider i Peter Øvigs knugende beretning om depression i MIN MOR VAR BESAT. Jeg har ligget søvnløs efter Sara Omars SKYGGEDANSEREN og læst højt for min mand af de smukkeste passager i HVOR FLODKREBSENE SYNGER. 

Jeg elsker at blive overrasket af en bog, jeg ikke selv ville have valgt 

Som mor til tre piger brænder jeg for at give læselysten videre. Da mine døtre var yngre, og jeg var chef på Det Kongelige Teater, havde jeg en fast runde om Børnenes boghandel for at købe den nyeste bog om Hunden IB, som jeg med fornøjelse læste højt for hele familien.

Jeg elsker at blive overrasket af en bog, jeg ikke selv ville have valgt. Sidste års store læseoplevelser var Cecilie Linds mageløse langdigt MIT BARN og Hanne Højgaard Viemoses voldsomme HHV, FRSHWN.

Kunst og kultur har været en ledetråd for mig gennem hele mit liv. Læsning giver mig en vidunderlig ud-af-kroppen-oplevelse, når jeg bliver lukket ind i en verden, jeg ikke selv kunne have fundet på, men som giver genklang et sted i sindet. Men læsning giver mest mening, når jeg kan dele glæden med andre. Derfor holder jeg meget af jobbet som direktør for Gyldendals Bogklubber. Vores mål er at finde de gode læseoplevelser og dele dem med så mange som muligt.