De største rockstjerner

Det nyeste medlemsblad i Samlerens Bogklub er landet, og det har de største rockstjerner på plakaten. Månedens nummer er nemlig dedikeret til de største klassikere i litteraturen: Orwell, Strindberg, Shakespeare, Le Guin og mange, mange flere.

For klassikere er moderne. Unge, danske forfattere læner sig op ad den franske tænker Simone Weil, hvis bog ILIADEN ELLER STYRKENS DIGT udgives af det lille kvalitetsforlag Virkelig – tak til dem og til alle de andre dygtige mikroforlag, der kæmper for den smalle, skønne, skøre og smukke litteratur. For i disse år er det alle forlag, både de etablerede og de anarkistiske, alle afkroge af litteraturen, der genopdager, genoptrykker, genfortryller tidligere tiders litterære verdensbilleder.

Rockstjerne 

Nogen tænker måske: er det ikke bagstræberisk, ikke at satse på det nye? Det er alt andet. Det viser blandt andet Tarjei Vesaas’ rystende og ruskende IS-SLOTTET, der netop er mesterligt nyoversat til knugende dansk. Helle Helle har sagt om bogen, at den ”viste sig at være så overrumplende nyskabende og så ny sprogligt, at jeg aldrig har læst noget, der var sådan før.”IS-SLOTTET er både sart og skrækindjagende og så bærer den klassikerens fineste stempel: den fortæller os, hvad det vil sige at være menneske. Uafhængigt af tidstypiske tendenser som smartphones og sociale medier. Klassikere er større end os selv og vores lille, store verden.

Hvorfor er vi dem, vi er? Hvordan er vores samfund endt her, og hvad er vejen frem for menneskeheden? De store klassikere binder trådene mellem fortid, samtid og fremtid.


Derfor er marts måneds udgave af Samlerens viet til de udødelige, de genopdagede og måske også dem, der burde være blevet forblevet gemt og glemt. Vi bringer det hele frem i lyset, frem på scenekanten, ud i spotlyset, for i vores optik, findes der ikke større rockstjerner.Følg Samlerens Bogklub på Facebook.